1 kg
kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med hälften kycklingfiléer)
180 grader
varmluftsugn i 30 minuter Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja
Lägg allt i långpannan medkycklingen och vänd runt i oljan. Lägg i kycklingen och vänd runt i oljan. Krydda med salt och peppar och tillaga i ugnen i 30 minuter. 1 kg kycklingben
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv. Här har jag blandat kycklingmed potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm
Krydda kycklingenmed salt. Lägg på kycklingbitarna. Servera med grön sallad och bröd. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden. 1 förpackning kycklinglår, 900 g . 4-5 medelstora potatisar
Stek kycklingfiléerna. Krydda med örtsalt, vitpeppar och cyrry. 2 st kycklingfiléer. När filéerna är genomstekta häller ni i vattnet, mango chutney och lägger i grönsakerna
Båda barnen hjälpte till i köket i lördags kväll med att fräsa kyckling och wokgrönsaker. W fick bestämma mat i helgen och hon ville ha kyckling och wok, eller Kinamat som hon kallar det fast att hon tänker sig thaiwok liknande det som man kan äta på en av Mitt i Citys foodcoartsrestauranger här i stan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.