I dag viner vinden runt stugknuten, det känns inte alls varmt vårligt som man kunde hoppats på. Det får allt bli lite mer av varm vintermat innan den lättare maten tar över helt och hållet
Tisdag igen, vilket såklart betyder soppa i vårt kök. Just denna soppan passade så konstigt bra in på dagens inlägg i Matrepubliken, nästan som om det var planerat, men i detta fallet var det faktiskt ödet
Både jag och Mannen utnämnde soppan till en av de godaste vi har ätit. Vad sägs om en grymt god grön ärtsoppa med uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel
Dressing med harsyra…. Bild Therese Renåker. Ta vara på naturens godsaker. Idag får du ett recept med både smak och färg av våren, mycket läckert fotograferat av min fina vän och kompanjon Therese Renåker
Som den goda hustru jag är gör jag vad kan för att pigga upp - trots att det inte blir något hångel. Mannen är rejält förkyld och brummar på med värsta "då går jag ner i min källare-rösten"
Blanda färsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek en provbiff och kolla kryddningen. Stek dem i en klick smör, ca 3 minuter på varje sida
Man vill att de ska börja bubbla lite, så att den goda fruktjuicen vaknar till liv. Tänkte bjuda på lite tillbehör som lagas på grillen & passar till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.