Nyckeln till att lyckas med en mindre mängd jäst är att använda rumstempererade råvaror. Detta är magin med den första vilotiden – det händer saker trots att du inte gör någonting
Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som sand. Lägg upp äpplena i pannan och täck med en bit smörpapper lika stort som själva stekpannan
Förvara fyllningen i rumstemperatur täckt med plastfolie. Vik över en tredjedel av degen mot mitten, och ta sedan resten av degen på motsatt sida och vik över så du får en platta med tre lager
Klä ett durkslag med en kökshandduk och placera den över en skål. Häll yoghurten i durkslaget, täck med plastfolie och låt rinna av i kylen under natten
En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
Innan de sista äpplena omvandlades till torkade äppelringar eller mos så hann jag med att baka ett par äppelbakverk av två av mina favoritbagare, nämligen Sebastien Boudet Roy Fares Det ena var en repris av den äppelpaj som jag provbakade inför releasen av Sebastiens nyaste bok ”Le Bakbok” och den andra en äppelkaka från Roy Fares senaste bok ”Delicious” som jag fick i avtackningspresent av mina före detta kollegor
Det blev ett fantastiskt gott bröd med mycket smak tack vare surdegen och den långa jäsningen. Nu har jag även bakat en ljusare variant av Sebastian Boudets bröd som jag lade ut för ett tag sedan
Förra lördagen höll jag terminens enda matlagningskurs för Medborgarskolan i Gislaved. Grön bokinspiration – jag brukar alltid se till att ha med mig några kokböcker
Efter att ha ägnat veckans fyra första dagar åt receptkorrekturläsning, broschyrskrivning, inhandling av kursmaterial, psykologikurskväll och ledning av seniorgympapass var det på fredagkvällen äntligen dags för en av mina höstkursnyheter för Medborgarskolan
Kursmaterialet utgörs av de recept vi går igenom och som du sedan får med dig hem. En smak- och doftfylld föreläsning med demonstrationer och mycket provsmakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.