En sats ger ca 2,5 kg julkorv. Koka korngrynen mjuka i buljongen på svag värme. Koka upp mjölken, låt den kallna och ställ in den i kylskåpet över natten
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg färserna i en bunke. Skiva och fräs löken mjuk i olivolja. Mixa fräst lök, vitlök, ägg, lever, rödvin, viltfond, torkad svamp, timjan, rågsikt, enbär, rosmarin och socker till en fin smet
4-5 limpor. Värm ugnen till 225°. Smält matfettet in en kastrull, häll på vörten eller porter och julmust tillsammans och värm så att degspadet blir fingervarmt (37°)
Ikväll hade jag väldigt fin fläskkarré över från tillverkningen av en viltpaté. Imorgon, nej idag (klockan har passerat midnatt) ska viltpatén och dess sås lagas färdigt och julklapparna slås in
Imorgon ska det göras köttbullar, pepparnötter, pepparkakshus och möjligen en viltpaté. Förberedelserna inför julen är i full gång, även om jag får erkänna att jag ligger aningen efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.