) och spetsat med Xanté blir det en perfekt välkomstdrink på adventsminglet. ( Det hade varit mysigt med rimfrost och snö utanför fönsterna när adventsljusen tänds
Börja med att salta och peppra laxen och lägg i en form. Ja, jag vet, det är lite tidigt men jag gör det för projektet "Grönare högtider" som jag arbetat med tidigare under året
Fräs ett par minuter påmedelvärme, ta från plattan och rör ner gräslöken. Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
På sikt kommer vi att ta in företagssponsorer för att kunna producera serien också, men bara så länge det inte kompromissar med innehållet och kvalitén
Idag blev det en röra på philadelphiaosten som blev över, Äpple- och Pepparrotsröra. Den här veckan har det oavsiktligt blivit ett philadelphiaost- tema, igår var det moussaka och tidigare i veckan pasta
Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
Jag kryddade med chilipulver, salt och peppar och bumixade sedan soppan med en stavmixer. Soppan kan serveras med stekt bacon, en klick smetana/creme fraishe/grekisk yoghurt
tillsammans med. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.