Om man vill prova något annat så är det här ett jättegott recept på kryddigaoch smakrika nötter som har fått svänga runt i lite smör och kryddor som ger nötterna en väldigt god smak
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Mjuk, saftig kaka, knaprigt havretäcke och len karamell. Jag som egentligen inte är överförtjust i bakad frukt tycker faktiskt att just äpplen gör sig riktigt bra i både pajer och mjuka kakor
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Det här är en lite annorlunda variant av kål och rödbetssoppa som jag kokade ihop häromdagen. Det är roligt och spännande att testa nya idéer och annorlunda smaksammansättningar men det kan också vara lite riskabelt
Ställ åt sidan och lägg ner nötterna. Och helst rostade, sådär knaprigt goda. Jag är tokig i nötter. Häll av vattnet och lägg ut nötterna på bakplåtsklädd plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.