Tillsätt alla frukter skurna i cm-tärningar och koka upp. Du tillsätter inget vatten då saften du behöver kommer från frukterna och bidrar till den rika smaken
Gratinera i mitten av ugnen utan undervärme [ev med luckan öppen så inte frukten kokar, sätt en träslev mellan så behöver den inte vara fullt öppen] till en gyllene färg
Du kan välja precis vilka frukter och bär du vill. Hoppas att ni alla har haft en fin midsommarhelg och att den varit fylld av allehanda trevligheter och god mat
Avsluta med riven parmesanost. Åter igen kommer sambons jaktintresse till användning i köket. Som pajdeg använder jag idag en annan typ än vad jag brukar som är lite fluffigare i sin konsistens
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 200 grader. Lägg den tinande fiskfiléerna i en smord form. Blanda det smälta matfettet med övriga ingredienser och bred det över fisken
Söt, men god, är väl bästa beskrivningen av den här fruktkompotten, som även kan användas som marmelad om man skär ingredienserna i mindre bitar än vad jag gjorde denna gång
Det blev en kryddig hemkokt kola med smak av cognac. Blev mycket inspirerad av mitt besök på Pärlans konfektyr för några helger sedan och även av Therésia på Söta sakers coola kolor och bestämde mig härom dagen för att koka egna kolor
Man kan välja frukter efter hur man själv tycker. Men om middagen är väldigt mastig och man nästan måste knäppa upp byxorna innan huvudrätten, då är denna dessert helt underbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.