Hetta upp lite mer smör i en stor grytaoch fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan
170 g färsk spenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater ochspenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut
Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma medhalloumioch kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.