Kryddig hjortfilé med svartvinbärssky
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g hjortytterfilé
  • 2 tsk enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  •  
  • Selleri- och potatispuré
  • 400 g mjölig potatis
  • 400 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl riven västerbottensost eller vällagrad prästost
  • 1 tsk salt
  •  
  • Svartvinbärssky
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalv- eller viltfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • ½ tsk Maizena majsstärkelse (om man vill)
  •  
  • Tillbehör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk + 2 msk smör
  • 150 g frysta kantareller (Polarica)
  • ½ tsk salt
  • 200 g haricots verts

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.