Ansa och dela ner blomkålen i små buketter. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
sötpotatis, blomkåloch tomat ger massor av smak. Bryt blomkålen i stora buketter. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis ochblomkål är mjukt under lock på medelvärme. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i
Jag älskar sötpotatisoch den innehåller mycket mer nyttigheter än vanlig potatis. Först skulle jag bara vilja tacka alla underbara läsare för alla fina kommentarer på bloggen, Facebook och på mail
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.