Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär sammatemperatur för att inte aiolin ska skära sig. Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke (brukar följa medhandmixern)
Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, gulorna och vitlöken måste hinna ta upp all olja innan nya droppar slås i
Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
»En Quattro Stagioni minuskronärtskocka, tack. Kronärtskocka. Bara ordet är märkligt. Nykokt kronärtskocka äts blad för blad, doppade i smörmed en gnutta citron
Ta fram alla ingredienser i rumstemperatur en timme i förväg. Det finns två sätt att tillsätta vitlöken, båda är goda men det första är mycketmergourmetkänsla, snäppet vassare vill säga
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
PS Att kronärtskockadessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin somfrämjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.