Skär broccoli och svamp i mindre bitar samt paprika och morötter i stavar. Vi blev helt frälsta i vegetarisk mat och jag mår speciellt bra av vegansk kost - utan smör, grädde & yoghurt som jag annars äter i rätt stora mängder
salt & peppar. Frasigt härliga potatisplättar med en fräsch räkröra. Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom
Hetta upp rikligt med olja i en panna satt på medelhög värme. Blanda med apelsinskal och apelsinsaft, muscovadosocker, misopasta och olja i en kastrull
Det är maizenan som gör att tofun blir så krispig. Stek nu tofun i generöst med olja. Det är i princip omöjligt att bränna tofu, så låt den steka ordentligt på varje sida och få fint med färg
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun
Ingredienser Portioner. 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper (receptet är beräknat till totalt 16 st vårrullar)
Styling & Foto. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Salt & peppar. Skala sedan morötterna och skär dem, löken och broccolin. Servera med den krispiga tofun. När grönsakerna är lagom wokade och fortfarande krispiga så kan du sänka värmen på plattan
Tofun stekte vi krispig, men det går självklart att ha den i grytan från början också. Vi åt den med ris och banan så tankarna flög i väg till Flygande Jacob, fast i en ny tappning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.