Puh idag har vi haft varmt igen, 38 grader och vi bestämde oss för att åka in till stan en sväng. Tur att vissa affärer har Ac så man kan svalka sig lite
Då var man hemma igen efter en vecka på Kreta. För mig som aldrig varit i Grekland men ändå gillar Medelhavets mat var det en härlig vistelse med många smakminnen
Under veckan på Kreta har jag i stort sett ätit GrekSallad varje dag, den kan inte bli bättre med färska smakrika grönsakerna, den milda rödlöken och sedan den helt fantastiskt goda olivoljan ringlande på
Har en del recept kvar från Kreta, innan jag kommer igång med matlagningen här hemma. Vitkålssoppa Jag fortsätter på gårdagens tema, med ett kålrecept till
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
1 paket färsk jäst1 dl olivolja (satsa på en riktigt god, själv har jag en från Kreta)3 1/2 dl vatten1 dl naturell yoghurt (3%)2 1/2 tsk salt1 msk honung 10-12 dl vetemjölspecial Gör så här
Medan jag var på Kreta har all snö försvunnit i skogen. Firande av Påsk och inlägg #700. Lammstek blev det till en av Påskens middagar hemma hos Mamma i Nälden
Oreganon , som doftar och smakar helt fantastiskt köpte jag i Botaniska trädgården på Kreta. Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfyllda paprikor med oreganodoftande getostkräm
Åker till Kreta om 2 dagar såååå jag behöver inte detta. För några veckor sen så la min syster Malin ut att hon gjort ingefärsshot på hennes Instagram och jag har nog funderat på att göra det själv ett tag och hade massor med ingefära i kylen så jag kokade en sats direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.