4 4 port pasta, gärna penne 1 dl pinjenötter 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g fryst bladspenat 130 g pesto 2 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 krm salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Se där en krämig och god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Servera medrostade tomater och basilika. Häll mandelmjölken i kastrullen, tillsätt potatismjöl för att den ska tjockna, rör i vitlök, hackat lök och krydda med peppar
(Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen. Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing
Låt alltsammans puttra ihop på svag värme och under lock till en krämig gryta. Så det får helt enkelt bli ett litet bonusinlägg fastän det inte är "dags än" enligt min alldeles egna kalender, där jag numera uppdaterar med recept ungefär var tredje dag
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Krämig polenta medugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.