Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Alltså, hur himla gott är det inte med hemmagjorda köttbullar. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och peppar. Servera med riset. Martina Ca 556 kcal/port med ris Ca 334 kcal/port utan ris 4 port 500 g kassler i strimlor 1 röd paprika 1 burk ananas ca 170 g 1 purjolök 1 msk smör 1 msk curry 1 msk soja sås
Skär tomaterna i bitar och lägg ned i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Servera med en läcker grönsallad och njut av de goda smakerna och den extra tiden du fått över
Serveras med ris. Strimla vitkålen, tärna paprikan, pressa vitlöken. 300 g strimlad vitkål. Hetta upp oljan i stekpannan och lägg i grönsakerna och låt dom fräsa ca 2-3 min
Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med kokt ris och en sallad. Skär kassler och tomater i skivor. Skiva champinjonerna och skär bleksellerin i fina bitar
Riktigt krämig och smakrik gryta som jag varmt kan rekommendera. Skär purjo och paprika i strimlor eller mindre bitar och stek i smör tillsammans med curry
Börja med att tärna köttet och stek det i en panna. Vitkålen är verkligen suverän på sommaren när den är färsk, men fungerar självklart lika bra övriga året, synd att inte använda den mer i matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.