Kräftsoppa och cheddarscones
Startar om
Startar om
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 medelstora morötter
  • 0,5 g saffran
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong (Jag hittade ingen ren fiskbuljong så jag använde min egen kycklingbuljong istället)
  • 5 dl crème fraiche 34 %
  • 400 g kräftost
  • 1 kg signalkräftor/havskräftor (använd bara stjärtarna)
  • Dill
  • 1-2 krm Seafood & Fish-krydda (eller efter smak)
  • 1-2 krm salt (eller efter smak)
  • 1-2 krm peppar (eller efter smak)
  • Ingredienser
  • 3 ägg 5 msk kokosmjöl
  • 3 dl vällagrad cheddarost, riven (Jag hade nog i mer...)
  • 5 msk smält smör (varav en sparas för pensling efter att sconesen tagits ut ur ugnen)
  • 1 tsk vitlökspulver (Jag hade i mer för jag gillar vitlök...det här skulle funka bra som vitlöksbröd också)
  • 0,75 tsk lökpulver
  • 0,5 färsk jalapeño, finhackad (Jag hade i mindre för att mitt barnbarn skulle kunna äta det också)
  • 0,25 tsk salt (Behövs inte för osten är så salt ändå)
  • 0,25 tsk bakpulver

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.