Oj, det är snart fyra veckor sedan jag gav ifrånmig ett livstecken här i bloggen. Ni som följer migviaInstagram har sett att jag inte bara petar navelludd hela dagarna utan faktiskt haft fullt upp
Här har det vankats kräftskiva för bästa vinbrudarna. med liteuppbackning av grabbarna. Lite sent på säsongen kanske, men det är alltid gott skulle jag säga Mitt första kräftkok på egen hand, och det var minst sagt litepirrigt
Paj hör ju en kräftskivatill, så det fick det bli. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Det är ju kräftsäsong nu i allra högsta grad, och kräftskivan är så klart på tapeten. Nåja, tiden går snabbt när man har roligt sägs det ju, och jag har ju varitledig några dagar nu, och ska så vara även idag
Förra helgen hölls årets kräftskiva hemma hos bästa familjen Jansson. Nu har det blivit en riktigtradition, trots att stileni år var inte alls traditionell när det gäller kräftskivor
Till sensommaren hör ju kräftskiva och sista helgen innanvi började jobba bjöd vi ner våra nya Ölandsvänner till vår härliga sommarstuga och det vankades kräftor
Nästan likaviktigt som själva kräftorna på en kräftskiva är ju Västerbottenostpajen. Förra månaden slog jag till med en litentjej-kräftis hemma i lägenheten
Igår hade vi en mycket trevligkräftskiva på gården med några grannar, en kompis och mina föräldrar. Mycket godsaker, kräftor (såklart), västerbottensostpaj, olika röror, räkor, en riktigtsmarrigt bröd som var fyllt med fetaost och soltorkade tomater och lite goda viner
För några veckor sedan ordnade jag och min flatmate ett litet kräftkalas som blev himla lyckat. Vi var en saligblandningnationaliteter och alla var taggade som tusan att äta kräftor och dricka snaps
Kräftskiva och Västerbottenostpaj Augusti, sensommar och kräftskivorna har kommittill oss. Som Albert Engström en gång skrev på sinaffisch †- Kräftor kräva dessa drycker â€
Passade på att bjuda på den i går när vi var på kräftskiva hos systeryster. Hej på er, nu är det tänkt att det ska blilite fart och rörelse här på bloggen igen
Då ska vi se då, vi har lite mat, dryck och bilder på lager som står i kö för att få komma med. ibland hopar sej inläggen och vihinnerinteriktigt med allt som vi gjort och ätit
I helgen hade vi vår årligakräftskiva med egenfångade kräftor. Smaken går inte att jämföra med köpta. Fångsten blev litemindre än förra året (troligen på grund av vädret), så vi kompletterade med räkor
Kräftskiva så klart…. Det er så hyggeligt, det er så svensk – og det er så nemt. Selv om vi er nået indi september kan man være heldig og stadigfinde krebs ibutikkerne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.