Rulla ut smördegen i en ugnsform som är ca 20*30 cm, se till att smördegen går upp 3 cm på kanten runt om hela formen. Grädda i ugnen i 15-20 min, kolla att äggstanningen har stelnat innan du tar ut formen
Tryck ut pajdegen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform (diameter 24 cm) med löstagbar kant
Paj hör ju en kräftskiva till, så det fick det bli. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Det är ju kräftsäsong nu i allra högsta grad, och kräftskivan är så klart på tapeten. Jag har ju i flera dagars tid tipsat om lite olika tillbehör till kräftskivan och hoppas att ni kunnat hitta inspiration i mina små tips
For my international readers. instagram 100kitchenstories. Det är sommar, det är sol och det är varmt. Det man helst vill dricka och äta är då något kallt och svalkande, som man kan ha förberett sedan dagen innan, som man bara kan plocka fram från frysen och som givetvis är hälsosamt och utan socker
Förra helgen hölls årets kräftskiva hemma hos bästa familjen Jansson. . Nu har det blivit en riktig tradition, trots att stilen i år var inte alls traditionell när det gäller kräftskivor
Till sensommaren hör ju kräftskiva och sista helgen innan vi började jobba bjöd vi ner våra nya Ölandsvänner till vår härliga sommarstuga och det vankades kräftor
Nästan lika viktigt som själva kräftorna på en kräftskiva är ju Västerbottenostpajen. Förra månaden slog jag till med en liten tjej-kräftis hemma i lägenheten
Igår hade vi en mycket trevlig kräftskiva på gården med några grannar, en kompis och mina föräldrar. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter
För några veckor sedan ordnade jag och min flatmate ett litet kräftkalas som blev himla lyckat. Vi var en salig blandning nationaliteter och alla var taggade som tusan att äta kräftor och dricka snaps
Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.