Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragonoch dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerade medtimjanochdragon. Skala klyftorna (dela eventuellt stora klyftor) och lägg dem i en glasburk som du fyller upp med vitvinsvinäger
Servera kycklingen med ugnsbakad potatis, morötter och äpplen. Ugnsstekt kyckling med kryddsmör. När man färdigtentad så är man galet trött och idag har jag tagit det minst sagt lugnt
Tillsätt lite vin, smaksätt med salt och peppar och lägg i de skivade champinjonerna. Timjan. Koka under tiden Tortiglioni Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen
Finhacka vitlök och chili och fräs i olivolja. Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vitt vin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan
2 2 port ris 250 g champinjoner 140 g tärnat bacon 300 g strimlad kycklingfilé 1 tsk smör salt och peppar 1 dl vatten 2 dl rödvinssås 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.