Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar
4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). Härlig fisk som serveras med champinjoner i en gräddig sås
Det förekommer påtryckningar om att det skall ätas mer fisk i familjen. Då jag hyser en viss skepsis mot saker med fjäll men inte vattenlevande kreatur med skal så kan det vara en god ide att kombinera dessa för att få något som enklare slinker ner
Kräftfylld laxfilé med bulgur4 port4 laxfiléer i portionsstorlek1 burk kräftstjärtar i lake1 liten kruka dill2 dl creme fraiche1 tsk sambal oelekSaften av en halv citron2 tsk skaldjursfondSalt & peppar3 dl hel bulgurGrovhacka kräftstjärtarna, hacka dillen och blanda med creme fraiche, sambal oelek, saften av en halv citron samt skaldjursfond
Klipp bort de yttersta fenorna på den urtagna bergtungan. Skrapa bort fjällen. Skölj och torka fiskarna. Skär ett snitt längs ryggraden med en tunn vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.