a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
) och det bjöd hon på när det var cykelfesten senast. Förutom att Marie har justerat receptet något så har även jag donat lite med det och jag bjuder på min version
Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag. Min man och jag går nu på semester på fredag och denna veckan har min man haft med sig mat låda några dagar så har nu gjort pastasallad till honom med lite delikatesser som han gillar
Denna gång blev det med fyllning av ost och soltorkade tomater. Jag markerat det receptet som mejerifritt eftersom den mängden av lagrad hårdost är minimal i varje biff och jag klarar av den
Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Skölj och skiva purjolök och löken och bryn det tillsammans med kasslern och champinjoner tills löken mjuknat något
Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Makens kusin och hennes familj är veganer och jag brukar alltid baka ett par veganska grejer när dom kommer över (eller lagar vegansk mat när dom kommer över på middag)
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.