. 6 portioner
Skär 3 chorizokorvar och ca. 400 g falukorv (jag hade lite mer än 400 g) i lagom stora bitar och stek på i lite olja. Efter en liten stund tillsatte jag 1 finhackad gul lök, en strimlad röd paprika och 2 hackade vitlöksklyftor. Jag kryddade med lite soja, någon tesked sambal oelek, rikligt med oregano, svartpeppar och lite salt. Jag hade i ca. 400 g krossade tomater med oliver, det var gott men det är nog att föredra en variant utan oliver men det hade jag inte hemma. Jag hade också i 2,5 dl matlagningsgrädde och en burk lätt creme fraiche.
Jag valde ett säkert kort, Korvstroganoff, det kan man väl knappt misslyckas med överhuvudtaget. Detta är ju såklart en smaksak så smaka av din korvstroganoff så den blir som du vill ha den
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Idag blev det korvstroganoff till middag. Gjorde den med stark korv jag använde chorizokorv men det går bra med andra kryddstarka korvar också använd din favorit
Sätt igång riset. Skär falukorven i bitar och värm under tiden upp grytan med en klick smör i. När smöret smält kan du hälla i den skurna falukorven, steka den tills den blir varm på medelhög värme
Nyttig korvstroganoff. Korvstroganoff800 gram hackad falukorv2 pkt kokosgrädde1 burk kokosmjölk1dl creme fraiche1 1/2 dl ajvar relish2 hackade gula lökar3 vitlöksklyftor pressade1 köttbuljongStek lök,vitlök och korv, häll i grädden, mjölk och creme fresh, häll i ajvar och köttbuljongstärning, låt puttra ihop, smaka av och salta, peppra och fyll på med ajvar om du vill ha mer fyllighet
Tillslut bestämde jag mig helt enkelt för att laga en helt vegansk korvstroganoff. Korvstroganoff. Det har blivit dags för ytterligare en gästblogg, och denna gången är det ingen mindre än lillebror som har lagat mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.