Igår hade vi en härlig söndag. Jag fick en brunch på Långbro värdshus & en korvstoppningskurs på Taylors & Jones i födelsedagspresent och nu var det dax att förverkliga dem
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Vilken otroligt vacker första maj vi har haft här nere i våra krokar, solen har verkligen visat sej från sin bästa sida hela dagen och Mårtenssons är så tacksamma
Åhhh ÄNTLIGEN kan jag ju bara säga så har jag fått det efterlängtade lovet på länge. Och det är ju inte vilket lov som helst utan det är ju faktiskt jullov
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Att Håkan hade Mårtenssons korvfabrik igång igår är ingen hemlighet, det kunde ses både här och där. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Så, då börjar väl planerna inför midsommarhelgen ta fart i många kök runt om i landet. För Håkans del så går det på högvarv i köket på jobbet, 7 kilo sill har stekts för att hamna i ättika, 70 leverkorvar har stoppats och 15 kilo leverpastej har gjorts - och det bara idag
Så, då verkar det som att de allra flesta i ledighetskommittén har återvänt till sina jobb och skolbänkar igen, precis som en halvan av Mårtenssons har gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.