Korvgryta och topp 40.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Falukorvsgryta med pesto 2 port + matlåda
  • 400 g falukorv eller medisterkorv
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 2½ dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1½ msk grönsaksfond
  • 2 stora tomater, klyftade
  • 4 msk pesto, antingen gör du egen eller så använder du färdigköpt
  • salt och svaprtpeppar
  • Skär korven i stavar och fräs den tillsammans med lök så det får lite färg.
  • Blanda samman grädde, crème fraiche, fond och pesto i en gryta och låt det koka upp.
  • Tillsätt den stekta korven, löken och tomaterna i grytan och låt det småkoka ca 5 minuter Eventuellt kan du behöva spä grytan med lite vatten, det är helt och hållet en smaksak.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med valfritt tillbehör, vi hade fullkornsris, och gärna lite pesto att klicka på om man vill det.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.