Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Härliga påsktider med massor av god och vårlik mat på borden. Såsen puttrar sakta medans pastan kokar. Under tiden hettar du upp en stekpanna och fräser på finhackad purjolök, vitlök och soltorkade tomater i lite olja
Högrev, rödvin, korvoch soltorkad tomat ger en fantastiskt gryta som vi åt med ris och sallad. Skär korven i slantar och fräs till de får fin färg, lägg i en skål åt sidan
Hade gärna haft en korvmed högre kötthalt men de flesta innehåller i så fall paprika som krydda vilket inte fungerar då jag är allergisk mot just paprika
Täck laxen med tomat- och mozzarellaröran. Smaka av med salt och peppar. Fanns en mozzarella med bäst före idag samt några soltorkade tomater i olja som behövde ätas upp
Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.