Nathalie & Gilles Fèvre, ett lätt och fräscht vin som passade ypperligttill både briochesnitten med ljuvligt lätt getostkräm och tryffelpäron samt paprika-tartetatinsnittarna med tapenade och basilika
Det var FreixenetsMia-vinervi provade, det torra Mia Fresh & Crisp (grön etikett) och det söta Mia Moscato (orange etikett), två olika mousserande viner från samma leverantör
Inför denna vinprovning hade jag tänkt i tre steg. A) Mjukt och bärigt. Friska och mjuka viner. Typiska kännetecken är att de ska smaka röda bär som hallon och jordgubbar, röda vinbär och lingon
Igår kväll arrangerade jag en vinprovning för mamma, pappa, Jocke och mig. Eller det var bara ett vin man skulle dricka men sen så skulle man äta choklad och torkat kött till för att experimentera fram olika smakupplevelser
I lördags var jag på vårens första vinprovningtillsammans med vinprovargänget. Södra Rhône har länge haft ryktet om sig att producera en mängd viner – lätta röda, roséviner eller vita torra som intealltid når upp till bra kvalitet
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
salt & vitpeppar. Salt & peppra på ganska bra. Tryck ut degen – eller kavla ut den – i en hög eller vid pajform (det är ganska mycket fyllning som ska få plats)
Igår var jag tillsammans med en god vän på ost – och vinprovning på Urban Deli. Det är en blandning av restaurang, mataffär, saluhall och bageri – allt på en och samma gång
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag förstår att deras Bed&Breakfast-gästerstormtrivdes på den tiden det begav sig, maken tillgästvänliga och generösa människor får man leta länge efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.