Ingredienser Portioner. 8 2 burkar inläggningssill (à 420 g) 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl socker 3 dl vatten 10 svartpepparkorn 1 liten rödlök ca 5 cm färsk ingefära 10 cm purjolök finrivet skal av 1 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Sallader förblir ju sallader och graden av upphetsning som kan framkallas av en sallad är måhända begränsad, men det finns ändå sätt att förvåna smaklökarna och ge dem en oväntad pepp över den till synes menlösa
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Den här rätten är från programmet Tinas cookalong, riktig god och hyffsat snabblagad. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.