Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Fritera/stek vårrullarna i olja tills de fått en fin gyllenbrun färg. Om du vill frysa vårrullarna är det lämpligt att det görs innan de doppats i olja och friterats/stekts/gratinerats
5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt
Jag har hittat flera olika recept på vårrullar på sistone. Alla recept är olika och det verkar finnas ungefär lika många varianter på vårrullar som det finns kockar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.