Igår åt vi middag på Rosen Pizzeria och Grekisk kolgrill i Södertälje och ojj vad gott det var. Jag åt urfa spett(starkkryddad nötfärsspett) pch grönsaksspett som bestod av zucchini, aubergine, tomat, paprika och lök
Späcka ytterfilèen med 70 g baconskivor och färskost. Lägg i marinad. Grilla köttet tills det att köttet fått fin färg och lägg det sedan på indirekt värme på grillen i ca 60 minuter
Blanda färsen med finriven lök, chilisås, grillkrydda och lite salt och peppar. Forma färsen till fyra lika stora burgare och lägg dem på utegrillen, ca 5 minuter på varje sida
Skolavslutning och jag har varit ledig hela dagen. Tyvärr så har inte vädret varit det bästa idag, men vi hade bestämt oss för att grilla på kvällen och så blev det också
Kolgrillad rostbiff, avocadosalsa, kryddsmör och portobello. Som en LCHF utövare kan det bli lite tjötigt när man inte käkar potatis, pasta eller ris så ofta
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. Mat till ett filmteam Just nu pågår i Norrköping en kortfilmsinspelning
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Igår till middag flyttade Tinas kitchen ut för pizzabak på grillen. Det finns typ inge godare än hemlagad pizza -utmaningen är ju som sagt att få samma krispighet som riktiga pizzabagare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.