Går också bra med småformar om man tycker att det är festligare. Gör så här. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter
Riv mandelmassan fint och blanda med ägg, äggvita och kakao till en jämn smet. Kola, grädde och choklad är en farligt god kombination och på en mjukseg mandelbotten blir det oemotståndligt
Toppa med hallon och resterande daimkross. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset
Mandelbottnen kan användas till allt ifrån goda moussetårtor och gräddtårtor till enklare varianter, där du bara toppar den med vispad grädde och lite färska bär eller frukt
Smält smöret och mixa ihop det med digestivekexen, tryck sedan ut det i botten på formen. Koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk under lock i ca 3 timmar. Klä botten av en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant med plastfolie
Tvätta apelsinen och riv skalet med den finaste delen på rivjärnet. Blanda sockret, vaniljsockret, den avrunna ananasen (spara lagen att fukta med) och apelsinskalet med kesellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.