1,5 kg
revbensspjäll 3 dl glögg ½ dl kinesisk soja 3 dl vatten 1 stor bit ingefära el 2 msk torkad 2-4 vitlöksklyftor 2 msk mjöl el 2-3 msk maizenaredning svartpeppar salt Gör så här:
1-1½ h.
Sila skyn och låt det sedan kallna så man kan ta fort fettet som lägger sig överst på skyn
På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming. Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten
Knacka på skalet på öppna musslor. Skär några tunna skivor smör och lägg på varje skiva. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt musslorna i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i ca 5 min. Se till att de är täckta av vätska och låt sjuda på låg värme under lock i ca 5 min. Knäck 1 ägg i en bunke och tillsätt ½ msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 krm salt och vispa. Tillsätt 1½ dl neutral olja droppvis och vispa hela tiden tills den tjocknar. Sätt ugnen på 225°. Strö över lite färsk persilja (eller torkad örtkrydda) och gratinera i ugnen i 5-10 min (beroende på ugn)
Taco från grunden med enkla råvaror och godaste tacokryddan påmittvis. Men när alla är samlade hemma inklusive pojkvän och kompisar så står tacos högt på fredagsmyslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.