Det blev en rätt som vi åt ganska regelbundet när jag bodde hemma, men som jag aldrig har gjort själv (så det var ett tag sedan) - kokt torsk medcitronsås och kokt potatis
Långskurna skivor av kycklingfiléermedcitronsåscréme serverat med pommes frites och toppat med räkor snabbkokta i vin, chili och vitlök garnerat med citrontimjan
Avsluta med att lägga i kycklingfilén och låt den bli varm, servera medkokt potatis. Jag tog ett helt paket kycklingfilé så att det räckte till lite luncher
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat medkycklingfilén är också goda. 1 liter vatten2 msk salt1 gul lök5 cm purjolök1 klyfta rotselleri1 morot5 vitpepparkorn3 kryddpepparkorn1 lagerblad4 kycklingfiléer eller 2 rejält storaKoka upp vatten, kryddor och grönsaker, lägg i de frysta kycklingfiléerna. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock. 4 kycklingfiléer eller 2 rejält stora
Häll vatten, ris och salt i en kastrull med lock. Servera maträtten gärna ihop med varma grönsaker. Häll marinaden över kycklingen, förslut påsen och låt kycklingen dra med marinaden i cirka 60 minuter i kylen
Toppa gärna med finhackat kryddgrönt. Lägg i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar och stek i ca 30 minuter. Skär kycklingfiléerna i fyra bitar och låt steka med de sista 15 minuterna. 4 kycklingfiléer
Gör samma sak med alla kycklingfiléer, lägg på ett fat och ställ åt sidan. Du kan servera rätten med pasta, ris eller ett annat gott tillbehör som tilltalar dina smaklökar
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.