Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med mjölken i äggsmeten. Pressa ut saften i en sil och blanda med 4 dl florsocker och nån msk vatten
Receptet finns även med i boken Sött från förr (just nu på Rea – hurra. Dessa helt fantastiskt saftiga och goda små kokosrutor kommer från ett gammalt släktrecept som jag hittat i min morfars mors sparade anteckningsbok
Känn med en tandpetare om den är klar. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Idag vill jag hylla kokoset med denna grymma kokoskaka. Bottnen är en ganska neutral mjuk kaka med mandelmjöl och kokos, som är toppat med en härlig choklad- och kokosmassa
Kokosrutormed mörk choklad. Skär med vass kniv i lagom stora kakbitar. På kakfatet på julafton i år kommer jag att bjuda på dessa kokosrutormed mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.