4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Igår åt vi den här kycklingpastan medsweet chilisås till middag. Trots husköp och allt fix som det drar med sig, tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med att ta det lugnt mellan varven
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.