Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
De senaste dagarna har jag gått och tänkt på den där pajen. Igår kväll bakade jag ihop en variant av den och den är bakad utan mjölk, ägg, sädesslag, gluten och soja
Burfi betyder snö och de små fyrkantiga bitarna är oftast ljusa till färgen och ska serveras kalla. Vanliga ingredienser är mjölk i olika former, cashewnötter, pistagenötter, kikärtsmjöl och socker
Och kan varieras i en oändlighet. Smält margarinet i en kastrull och tag av den från spisen. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och rör om tills den blir slät
Bröa med mjölk ochäggfritt ströbröd/mannagryn/potatsmjöl/kokos. Tårtan har fått en härlig fyllning med både päron och chokladmousse och botten har en fräsch smak av citrus
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i äggblandningen växelvis med vattnet
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.