Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Receptet på denna kantarellsoppa är en favorit i repris från förra hösten. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar att koka mina själv
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Koka kötet på låg värme under lock i tre timmar. Koka den dagen innan du ska äta den, så får den ännu mer smak och du kan, om du vill, plocka bort lite av fettet som flyter upp till ytan och stelnar över natten
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Koka upp och håll buljongen varm på spisen. När det mjuknar, tillsätt riset och stek någon minut. Stek löken på medelvärme i olja, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.