Glöm äggkokare och kastruller. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfektaägg
Något så naturligt som att kokaägg kan man väl bara göra på ett sätt. Man lägger ner äggen, i ett lager, i en kastrull och fyller på med kallt vatten så att äggen täckts (inget salt
Lägg de hackade äggen i botten på formen. Så nu ska jag iallafall på veckorna hålla mig till detta, så får vi se om jag får samma resultat som sist Ägg och räkgratäng1 liten form för 2 personer5 hårdkokta ägg500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)Bechamelsås, vit sås (Vill du vara riktigt strikt tar du inte vetemjöl i såsen utan en skvätt grädde istället)Krydda såsen med cayennepeppar och salt och hackad dill. 5 hårdkokta ägg
Kokaäggen och ta fram sillen samt gräddfilen. Saftigt ugnsbakad lax tillagad i aluminiumfolie tillsammans med potatis, kokta ägg, sill, melon och gräslökssås
Arrangera salladen och placera försiktigt ägghalvorna ovanpå med gulan uppåt. Lägg en sked svart stenbitsrom på varje ägghalva och garnera med bitar av rågbrödsskivorna
Som jag sagt tidigare tycker jag att det är en fenomenal idé att lägga kokta ägghalvor i goda såser. Jag har tidigare publicerat ett recept på äggcurry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.