Äppelpajmed marängtäcke. RECEPT NINAS KNÄCKIGA ÄPPELPAJ. RECEPT HEMKOKT VANILJSÅS. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Pajen är klar och redo för att avnjutas, antingen med glass eller vaniljsås. Krämig äppelpajmedknaprig smuldeg Äpplen4-6 äpplen beroende på storlek1 dl socker0,5 dl mjöl1-2 tsk kanel1 nypa salt50g smörSätt på ugnen på 175 grader
Den påminner om min andra favoritpaj med knäckigt täcke, som också är väldigt god. Det jag gillar med den här pajen är att smakerna av kanel, äpple och lite sälta blir så fantastiskt tillsammans
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
En kollega till mig frågade om jag hade bränt den med gasbrännare och lite av den känslan blir det. Blanda äppelklyftorna med kanel och socker och ställ åt sidan
Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott
Detta är en smulpaj med hasselnötter och kanel. Nötterna och havregrynen gör att pajen blir knaprig. Blanda samman rumsvarmt smör med havregryn, mjöl och socker och smula ut över äppelskivorna
Havreströsslet blir gudomligt knaprigt och gott. Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Knaprigäppelpajmed mycket smul. Sist ringlar du sirap över pajen för en knaprig känsla. 4 medelstora äpplen. Grädda på 200 grader i 20 minuter och ät den med massor av vaniljsås. 4 medelstora äpplen
Har lyst med en stunds frånvaro här på bloggen men jag har inte lagt ner den. Vad passar bättre än att publicera ett recept på en riktigt klassiskt och gammeldagsvaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.