Den här gången blev det en paj med knäckigt täcke med en liten liten touch avhavssalt. En av de bästa sakerna med hösten är alla äpplen som blir till olika typer av goda äppelpajer
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Det finns mycket gott man kan göra av äpplen. 3 dl havregryn. Häll ut smeten över äpplena och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 3 dl havregryn
Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Sätt ugnen på 200 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. 3 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver samt 1 tsk flingsalt. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter, tills äppelbitarna har mjuknat och pajen har fått en brun och knäckig yta. 3 dl havregryn
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Här hemma är paj en favorit när det kommer till fika och i helgen provade jag ett alternativ till den klassiska smulpajen och nu blev det en knäckig variant
Hur som helst, ni måste pröva denna variant aväppelpaj om ni inte redan har gjort det. När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpaj med knäcköverdrag
BRA, då kan ni göra en god knäckigäppelpaj att smarra på till eftermiddagskaffet. 3 dl havregryn. Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter, pajen ska bli gyllenbrun och knäckig. 3 dl havregryn
Täck botten av en pajform med äpplena. 3 dl havregryn. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun
Vispa upp resten av grädden och rör ner den i den kalla såsen. 13 dl havregryn. 14 äpplen 150 g smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl ljus sirap 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk mjölk. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.