Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl kastrull, fräs grönsakerna under omrörning tills de fått lite färg
MusselgrytaKlimatsmarta musslor som är som allra godast just nu på vårvintern. Snacks. Morötter med örtig färskostBörja med snyggt och nyttigt tilltuggIngredienser
Skär bort skalet på rotsellerin och tärna i ganska stora tärningar, stek dessa hastigt i smöret. Häll över i en kastrull tillsammans med fond, vatten och sherry
Skala sellerin och skär i grova bitar. Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs selleri och lök 3-4 minuter tills löken är mjuk
-))Var som sagt var på en föreläsning om klimatsmart mat. Vän av ordning undrar nog när det där inlägget som är utlovat ska komma och se här kommer det
När jag lyssnade på Meny för ett tag sedan lagade Maja Söderberg klimatsmarta mungbönsbiffar. Klimatsmarta mungbönsbiffar med ajvar-yoghurtsås, 12 biffar1/2 l mungbönsgroddar1 1/2 dl kokt matvete1 tsk spiskummin1/2 tsk koriander1/2 tsk salt1 tsk soya2 vitlöksklyftor rapsoljamatyoghurtstark ajvarlite honungsalt och svartpepparMixa matvete, groddar och vitlök. Klimatsmarta mungbönsbiffar med ajvar-yoghurtsås, 12 biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.