Igår stillade jag ett sug som legat och gnagt ett tag. Senapsgriljering 1 färdigkokt skinka 1 ägg el. Sikta över ströbröd och griljera i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills skinkan fått fin färg
Jag gjorde min paj i en pappersform eftersom vi tyckte att det skulle vara skönt att kunna slänga tallrikar, glas och formar i en svart sopsäck efter middagen var färdig och den här pajformen är ganska stor och djup så den fylldes inte helt men om man äter pajen som ett tillbehörtill kräftor så räcker den till 4-5 personer. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den sedan vila i kyl i 30 minuter så att den blir lättare att kavla
om man vill, hela kryddnejlikor till garnering. om man vill, hela kryddnejlikor till garnering. Efter att jag sköljt den i kallt vatten åkte den in i ugnen på 125 grader med svålen upp tills termometern visade 73 grader (mellan 70 och 75 är rekommenderat, där det tidigare är mer saftig). Griljera skinkan i ugnen tills den fått fin färg, cirka 10-15 minuter
Passera såsen genom en sil, tillsätt basilikan och smaka av. Såsen passar till alla pastasorter. 1. Skala lök och vitlök, finhacka dem och fräs dem i oljan
Ja, det är fortfarande varmt och det är fortfarande sommar, men termometern visar inte lika många grader idag, och jackan fick minsann åka på imorse när jag körde till jobbet
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.