Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,
Efter att sökt inspiration och funderat på de mesta som kan innehålla saffran (min favoritkrydda i jul) så bestämde jag mig för att göra en kladdkakamed en twist
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Tänk er den kladdigaste och sötaste kladdkakan ni ätit. chokladtoppingen över kladdkakan. Täckt med krispigt täcke av mjölkchoklad och Rice Krispis (jepp, det var denna kakan jag köpte jättepaketet med Rice Krispies till från början)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.