1½ tsk flingsalt. 1Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. 1Servera kladdkakanmed hallongrädden och hallon
Använd dig av en form med avtagbar kant. Mixa mandeln. 200 gram mandel 4 ägg 1,5 dl socker 2 msk potatismjöl 4 dl frusna hallon 1 msk potatismjöl till hallonen Gör så här. - Läs hela inlägget här 200 gram mandel
Servera kladdkakanmed hallongrädden och hallon. ½ tsk flingsalt. ½ tsk flingsalt. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Jag gjorde dock om receptet en aning, och istället för mandeloch kokos använde jag pofiber. Perfekt för alla som inte tål mandel (nu är visserligen inte mandel en nöt, men många tror jag är allergiska mot båda)
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.