Kladdkaka är ju alltid rätt, och den här varianten blev så god att den känns alldeles extra rätt. Ta lite av smöret och smörj en rund form med löstagbar botten
1Frosting och topping200 g färskost 50 g smör, rumsvarmt 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan) kokos, rostad flingsalt färska hallon
En bit kladdkakamed massa glädje på. Fördela marshmallowsen över kladdkakan, sätt in den i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg
Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser)
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.