Rör ihop med citronsaft, florsocker och äggula. Servera med glass eller grädde. 1 nypa med salt. Smöra och bröa en rund form på cirka 22-24 cm med avtagbara kanter. 1 nypa med salt
Avsluta med mjölet och rör om så det blir en slät smet. Smöra och bröda en form med löstagbarkant, antingen med kokos eller ströbröd, jag föredrar kokos
Hjälp till att bre lite med en smörkniv. Servera med vispad grädde. Blanda nu alltsammans och häll i en liten långpanna på 20x30cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter (i min ugn är det perfekt med 25 minuter) du får prova dig fram
Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Nästan som kladdkaka. Dekorera med finhackade pistagenötter eller kakao och ekologiska färska blommor
Detta kan mycket väl vara kladdkakanmed världens bästa näringsvärde och fick jag själv välja mellan att äta denna varje kväll eller en skål med kvarg och funlight, kan ni ju gissa vad jag skulle välja
Allra godast är att servera kladdkakanmed lavendelglass, ni hittar recept på det här. Det var alldeles för längesedan jag bakade något, konstaterade jag häromdagen, vilket resulterade i den här kladdkakan som utan problem kompenserar den senaste tidens bristfälliga bakande
Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
Chokladkaka medhimmelskglasyrKaka. Svalna och blanda och bred på glasyren. 100 g smör2 ägg2 rågade dl socker1 dl vetemjöl3/4 dl kakao1 tsk vaniljsockerGlasyr. Häll i smörad och bröad form med löstagbar kant och i ugn ca 24 min om diameter är 20 cm och 21 minuter om formen är 23 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.