Kladdkaka med Diam topping
mmoooaa04
mmoooaa04

Kladdkaka med Diam topping

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladkaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4-6 msk kakao
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  •  
  • Daim-topping
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dubbel Daim

Beskrivning

    Kladkaka:
    Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kakao, smör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175°C ca 18 minuter.
    Låt svalna.

    Daim-topping:
    Smällt ihop smör, socker, kakao, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka inte! Häll såsen ovanpå den avsvalnade kakan. Strö över hakad daim.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.