kommer aldrig göra kladdkaka på det hemskt onyttiga sättet längre (med mjöl och raffinerat socker) Då det bakas kladdkaka så är det detta recept som gäller framöver
Goda till kaffet eller som uppladdning inför ett träningspass eller efter. Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Riktig mumsig kladdkaka, helt utan ägg och mjölk. 5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1/5 tsk bakpulver En nypa salt 100 g mörk hackad mjölk och äggfri choklad, t,ex Lindt dessertchoklad 70% 2 msk ljus sirap 150 g smält smör
Lägg ett bakplåtspapper på botten i formen och sätt sedan på kanten. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken
Dock som alltid när det gäller kakor och andra sötsaker, så är det inte något vi bör frossa i - även om det är ett bättre val än traditionella kakor och godsaker
Aprikoser är lite saftigare i konsistensen och dessutom innehåller de inte lika mycket fruktsocker vilket i sin tur gör att de inte påverkar blodsockret (ochfettinlagringen) lika mycket
Och dessutom ger den ett fantastiskt resultat både vad gäller konsistens och smak. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Om du använder hela havregryn, kör dem i några minuter i matberedaren så att det blir ett fint mjöl. Det blev dessa muffins som tack vare sitt innehåll av havre och att de inte är toksöta passar både till frukost, mellanmål och till fikat
låt den svalna, ställ därefter in den i kylen, eller i frysen ett tag. En fantastiskt god och söt kladdkaka som lever upp till sitt ryckte om att just vara en "kladdig" kaka
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
Rör ut gelatinpulvret med vattnet och låt det svälla i ett microtåligt glas. Frisk och god smak. Rör ut gelatinpulvret med vattnet och låt det svälla i ett microtåligt glas
Smöra en form med löstagbar kant noga och häll sedan ner smeten. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från plattan och rör ner 0,5 dl socker tills sockret är halv smält. Tillsätt 1,5 dl vatten och rör om
Ett galler fullt med nybakade bullar. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.