Den här kladdkakan var helt awesome. Strö över rikligt med kokos. I den "turkiska kulturen jag är uppväxt i" ska man egentligen bjuda på mer än endast en kladdkaka
En av mina favoritkladdkakor är just denna - kladdkaka med kokosgömma. Kladdkakan innehåller bland annat smält choklad vilket bidrar till den härligt kladdiga konsistensen
Detta kan ju vara vår nya favoritkladdkaka. En ljus saftig kladdkaka toppad med seg knäckig kolaswirl blev vårt smarriga sällskap till söndagsmyset idag
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
Prima tillsammans med vaniljfluff, vaniljkräm, hallonkräm eller chokladkräm + kokos, hallon eller kakaonibs (som var allt jag hann med att prova den till)
Strö över hallon och kokos. ca 10 bitar50 g smör2 st ägg2 dl strösocker1 dl vetemjöl4 msk kakao1 tsk vaniljsocker100 g hallon2 msk riven kokos2 msk florsockerSätt ugnen på 175 grader
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.