Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kina möter Vietnam möter Thailand. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
OBS att det finns lite olika sorters tofu - den jag använder är fast och står alltid i kyldisken. Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Kom ihåg att steka tofun precis innan servering. Skär tofun i skivor. 400 g tofu. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. 400 g tofu
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Skär upp tofun i tärningar, bananerna gör du till "bananpengar" som man säger på förskolan. 1 paket naturell tofu (270 g). Stek i valfri matolja, kokosolja är föredraget, på medelhög värme i ca 10-15 minuter. 2 bananer 1 paket naturell tofu (270 g)
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.