Kikärtskotletter med krämig sås
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtskotletter
  • 9 - 10 stycken 400 g kokta kikärtor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar med konserverade kikärtor.
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl fint strimlad purjolök eller 1 grovt riven gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackade och väl avrunna, marinerade soltorkade tomater
  • 1 tsk Trocomare örtsalt
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika eller 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 dl riven lagrad ost (jag tog lagrad prästost)
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 - 1 ½ dl ströbröd
  • Krämig sås
  • 4 portioner 1 liten gul lök
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 krm kinesisk soja
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 100 g smaksatt färskost, typ cantadou eller philadelphia (jag tog philadelphia vitlök och örter)
  • 1 - 2 tsk mörk maizenaredning
  • lite salt och malen vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.